Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Διαβάζοντας στο Μαύρο Σαλόνι -21-

Λες ε ;;;


Κάποια από τα κείμενα, τα ποιήματα και τις παροτρύνσεις που ακούστηκαν στην
εκπομπή "Το Μαύρο Σαλόνι", την Πέμπτη 22/12/2011 στον rockxs.com



"Ο μοναχός αετός μέχρι σήμερα δεν έχει εγκαταλείψει την ελπίδα. Κι' εξακολουθεί να κλωσάει κοτόπουλα. Δεν θέλεις να γίνεις αετός, Ανθρωπάκο. Γιαυτό σε τρώνε τα όρνεα. Φοβάσαι τους αετούς κι' έτσι ζεις κοπαδιαστά και κοπαδιαστά εξολοθρεύεσαι. Γιατί μερικά από τα κοτόπουλά σου έχουν κλωσήσει αυγά όρνεων. Και τα όρνεα σου έχουνε γίνει οι Φύρερ σου ενάντια στους αετούς, τους αετούς που θελήσανε να σε οδηγήσουν σε μακρινότερες, πιο υποσχετικές αποστάσεις. Τα όρνεα σε δίδαξαν να τρως ψοφίμια και να 'σαι ικανοποιημένος με ελάχιστα σπυριά σιτάρι. Σ' έμαθαν και να ωρύεσαι "Ζήτω, ζήτω, Μέγα Όρνεο!". Τώρα λιμοκτονείς και πεθαίνεις κι' ακόμη φοβάσαι τους αϊτούς που κλωσάνε τα κοτόπουλα σου."

Wilhelm Reich -"Άκου Ανθρωπάκο" 


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


 Επιτέλους φεύγουν..τον Μάρτιο του 2003 εκτοξεύθηκαν οι πρώτοι πύραυλοι των Αμερικανών εναντίον της Βαγδάτης με στόχο την ανατροπή του Σαντάμ Χουσέιν! Ο Η.Π.Α αποφάσισαν να απαλλάξουν το Ιράκ από τα όπλα μαζικής καταστροφής που όπως αποδείχθηκε δεν βρεθήκαν ποτέ!!! Το 2007 στο Ιράκ είχαν εγκατασταθεί 150.000 Αμερικανοί στρατιώτες σε 505 διαφορετικές βάσεις! Οι 4.500 από αυτούς σκοτωθήκαν ενώ 30.000 τραυματίστηκαν! Τώρα αποφάσισαν να γυρίσουν πίσω. Ότι άρπαξαν-άρπαξαν, τελείωσε η αιματηρή αποστολή τους, μια αποστολή που τους κόστισε 800 δις δολάρια και ρήμαξε αδίκως τον αθώο Ιρακινό Λάο.  Τώρα σειρά θα πάρει το Χόλιγουντ με τις επικές 3D πολεμικές ταινίες του, έτσι για να ολοκληρωθεί επαγγελματικά η όλη ιστορία! Μια ιστορία που έχει καταντήσει, φρικιαστικά μπανάλ!!!


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Η Ισλανδία έγινε η χώρα της δυτικής Ευρώπης που προχωρεί στην αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα προ του πολέμου των έξι ημερών του 1967!! Το κοινοβούλιο της Ισλανδίας υιοθέτησε σχετικό ψήφισμα μετά την συμβολική κίνηση του Αμπάς να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι!! Μπράβο στους Ισλανδούς!!


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Ο ανεξάρτητος βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης μας έφτιαξε την εβδομάδα με τα όσα κατήγγειλε στην βουλή! Με λίγα λόγια, το κτίριο γκαράζ της Λεωφόρου Συγγρού, που ανήκει στην αστυνομία και από το οποίο βάζουν βενζίνη τα περιπολικά και οι μηχανές όλων των αστυνομικών τμημάτων, καθώς και των κεντρικών γραφείων της ασφάλειας, σταμάτησε να δίνει βενζίνη και ειδοποιούσε τους οδηγούς ότι δεν υπάρχει επάρκεια καυσίμων για να εφοδιάσει, μέχρι νεωτέρας, ενώ την ίδια μέρα, στέρεψε ευτυχώς και η τελευταία σταγόνα από τις δεξαμενές καυσίμων και στο πρατήριο της Αμυγδαλέζας!! ΖΉΤΩ !! Σύντροφοι κυκλοφορήστε ελεύθερα, οι κουφάλες ξέμειναν από βενζίνη!!


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Καλό ταξίδι στον σύντροφο Βάτσλαβ Χάβελ, πρώην πρόεδρο της Τσεχίας, που απεβίωσε στα 75 του χρόνια!! Μια μεγάλη προσωπικότητα που το 1968 έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Άνοιξη της Πράγας, όπως και στην κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Τσεχοσλοβακία το 1989, που ονομάσθηκε Βελούδινη Επανάσταση!! Το 1977 ήταν αυτός που υπέγραψε την Χάρτα 77 για τις πολιτικές αλλαγές στην χωρά του! Ένας έντιμος αγωνιστής, αντίο Βάτσλαβ!!! 


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Στο ιστορικό υψηλό ποσοστό του 17,7% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στο τρίτο τρίμηνο του 2011 στην χώρα μας!! Με τον συνολικό αριθμό των ανέργων να φτάνει τους 878.000!! Ποσοστό ανεργίας 21,5% για τις γυναίκες, 15% για τους άνδρες και για τους τυχερούς νέους που κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, το ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 35,3%.. και γαμώ τον μποναμά λέμε..!!!


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Τα συσσίτια είναι αδιαμφισβήτητα της μόδας τον τελευταίο καιρό αλλά ποτέ δεν φανταζόμασταν πως θα έκαναν την εμφάνιση τους και συσσίτια εντός των στρατιωτικών μονάδων, στο πρόγραμμα υποστήριξης ένστολων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες!! Με 2,16 ευρώ την ημέρα λοιπόν θα σιτίζονται οι 14.000 μόνιμοι που δήλωσαν ότι έχουν πρόβλημα διαβίωσης!! Όπως αντιλαμβάνεστε, το τιμημένο Ελληνικό στράτευμα είναι απολύτως ετοιμοπόλεμο!! Ζήτω η νίκη!!!


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Στην φυλακή θα περάσει το υπόλοιπο του βίου του ο σύντροφος Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, γνωστός και ως ''Κάρλος το τσακάλι'', καθώς καταδικάστηκε σε ισόβια από ειδικό κακουργιοδικείο των Παρισίων για τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις στην Γαλλία το 1982 και 1983!! Κρίμα...


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Η υπερμεγέθης μαύρη τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο του Γαλαξία μας και ονομάζεται Τοξότης Α, ετοιμάζεται να καταπιεί ένα γιγαντιαίο νέφος αερίων! Οι επιστήμονες ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν αυτό φαινόμενο στα τέλη του 2013!! Το νέφος εντοπίστηκε από τηλεσκόπιο στην Χιλή και έχει μάζα περίπου τριπλάσια της Γης!! Αυτά συμβαίνουν στο κέντρο του Γαλαξία μας, εκτός αν ισχύει το άλλο σενάριο! Πως γύρω άπω τον Τοξότη Α συγκεντρώνονται οι αστροναυαρχίδες, προετοιμαζόμενες για έναν πανσυμπαντικό πόλεμο που οι άνθρωποι θα την εκλάβουν σαν την δεύτερα παρουσία!!!


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


 ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΛΟΓΚΑΝ

Από εκεί πού στεκόταν ο Γουίνστον
μπορούσε να διαβάσει, πάνω στο
λευκό του πρόσωπο σε καλλιγραφία
τα τρία σλόγκαν τού Κόμματος:
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ
Η ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.

George Orwell


 *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Η γραφειοκρατία του πόνου βασανίζει στο όνομα της εξουσίας, έτσι ώστε η εξουσία να κρατιέται στη θέση της. Η ομολογία του βασανισμένου δεν αξίζει πολλά ή δεν αξίζει τίποτα. Αντίθετα η εξουσία ξεσκεπάζει το πρόσωπό της στις αίθουσες βασανισμούς. Όταν η εξουσία βασανίζει, ομολογεί πως τρέφεται από φόβο!!

 Eduardo Galeano...


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


 Οι διαταραχές, οι ντροπές, οι φρίκες, από τις οποίες θέλουν να μας απαλλάξουν οι θρησκευτικές ή λαϊκές θεραπευτικές, συνιστούν κληροδότημα, που με κανένα τίμημα δεν θα έπρεπε ν’ αφήσουμε να μας το αποστερήσουν. Πρέπει ν’ αντιστεκόμαστε στους θεραπευτές μας, και να διαφυλάσσουμε τις δυστυχίες και τις αμαρτίες μας. Το εξομολογητήριο είναι βιασμός των συνειδήσεων. 
Κι αυτός ο άλλος βιασμός της  ψυχολογικής ανάλυσης! Εκλαϊκευμένο, εκπορνευμένο, το εξομολογητήριο θα εγκατασταθεί οσονούπω στις γωνιές των δρόμων. Εκτός από κάποιους δολοφόνους, όλος ο κόσμος φιλοδοξεί να έχει ψυχή δημόσια, ψυχή – αφίσα. 

Εμίλ Μιχάι Σιοράν 
Στις κορυφές της απελπισίας (Aux cimes du desespoir, 1934).


 *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


 Ένας τόπος δεν είναι ποτέ «ένας» τόπος ,είναι εκείνος ο τόπος είμαστε λιγάκι κι εμείς. Εξαρτάται από το πώς τον διαβάζουμε, από τη διαθεσιμότητά μας να τον δεχτούμε στα μάτια και στην ψυχή μας, από το αν είμαστε εύθυμοι ή μελαγχολικοί, σε ευφορία ή όχι, νέοι ή γέροι, αν νιώθουμε καλά, από το ποιοί είμαστε τη στιγμή κατά την οποία φτάνουμε σ’ εκείνον τον τόπο. Αυτά τα πράγματα τα μαθαίνει κανείς με τον χρόνο, ταξιδεύοντας...

Ταμπούκι
(«Οι δικές μου Αζόρες»)


 *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


 ΟΡΤΥΚΙ

Μέσα στη μνήμη πήγαινε, ερχότανε
ένα χτυπημένο ορτύκι,
ξοπίσω ο αγριαπήγανος ύστερα το μολύβι,
δαγκάνοντας το σύννεφο φτύνοντας θειάφι
ψάχνεις μέσα σου,
ακόμα η θύελλα αστράφτει δισκοπότηρο
η οργή δεν το ‘πνιξε το ουρλιαχτό της.

Γενιά του αγριόχορτου
έχεις ακόμα μάκρος.

Έκτωρ Κακναβάτος


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Η πόρτα της χαραμάδας
Ανοιγοκλείνει μιά σκιά
Στο γυμνό χέρι της το διαβατήριο
Στιλπνό, λάμπει το δέρμα της αυγής,
Από το τζάμι της κλινάμαξας
Ταξιδεύει στα μάτια σου σαν φως,
Και σού μιλά τα βράδια
Τυφλός κι'αν είσαι -
πάλι δυό φορές θεός,
Μην κλαις, όχι μην κλαις
Αρκεί που την αλόη φρόντισες
Μπρος στη βεράντα τ'ουρανού.

Παναγιώτης Χουφαρας


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


 Η γυναίκα ολοκληρώθηκε.
Το νεκρό

Κορμί της φοράει το χαμόγελο της εκπλήρωσης,
Η ψευδαίσθηση μιας χρείας ελληνικής

Κυλάει στις έλικες της τηβέννου της,
Τα γυμνά

Πόδια της φαίνονται να λένε:
Φτάσαμε τόσο μακριά, τετέλεσται.

Κάθε νεκρό παιδί κουλουριασμένο -άσπρο φίδι-
Ένα σε κάθε μικρή

Κανάτα γάλα, τώρα άδεια.
Τα χει διπλώσει

Ξανά μες το κορμί της σαν πέταλα
Ρόδου εν παρόδω, όταν ο κήπος

Κοκαλώνει και μυρωδιές αιμορραγούν
Απ τους γλυκείς βαθείς λαιμούς του νυχτολούλουδου.

Δεν έχει λόγο να λυπάται η σελήνη,
Καθώς κοιτά επίμονα απ την οστεοθήκη της.

Είναι συνηθισμένη σε τέτοια πράματα.
Τα μαύρα της σέρνονται και κροταλίζουν.

Sylvia Plath-Ακρο


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Μετά τον θάνατο του βιαστή μου, είχα απομείνει να κοιτώ
αποσβολωμένος το νέο φεγγάρι..μου άρεσε έτσι όπως έστεκε
σπιλωμένο από μια μυστική ακολουθία.
Έγινα ξενιστής της αειθαλούς νύχτας
άρχισα να πίνω απόσταγμα γυμνών εφιαλτών.
Έτσι ξεκίνησε ο αλκοολισμός μου.
Τι άλλο να 'κανα; Πήρα το σφυρί
που είχε αφήσει η μητέρα στο νεροχύτη
και συνέτριψα το σαρκίο μου.
Εκεί,ανάμεσα στα θραύσματα, βρήκα
τον ασφόδελο λειμώνα.
Από τότε, ούτε οι νεκροί δεν τολμούν να μου χτυπήσουν την πόρτα!!!

Αναστάσιος Δρακόπουλος - Ανακάλυψη


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* 


Προσπαθήσαμε φιλότιμα στην εκπομπή μας να διατηρήσουμε την ατμοσφαίρα του Μαύρου Σαλονιού μακριά και αλάργα από την χριστουγεννιάτικη απάτη..μάλλον τα καταφέραμε!! Χαλαρώστε αυτές τις μέρες στα κρεβάτια σας με άγριο σεξ και πολύ διάβασμα. Αδέρφια, καλές διακοπές σε όλους!!! 


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*



Δεν υπάρχουν σχόλια :