Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Διαβάζοντας στο Μαύρο Σαλόνι -32-

Χαμογέλα καπετάνιο!!!


ΚΙ ΟΜΩΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ!!!



Το πολιτικό σύστημα των φαιδρών εξουσιαστών, συνεχίζει την τεθλασμένη, σπασμωδική πορεία
 του και με αμήχανο πανικό, οδεύει προς τις εκλογές της 29ης Απριλίου! Μπορεί να είναι
 απαξιωμένο και αποδυναμωμένο αλλά έστω και με αυτή την καταντημένη όψη, τολμά με
 περίσσιο θάρρος να επιμηκύνει την ύπαρξη του!
Όπως ήταν αναμενόμενο, στον ορίζοντα του πολιτικού συστήματος δεν έχει εμφανιστεί
κάποια αληθινά νέα δύναμη! Οι εξουσιαστές απλά ανακυκλώνουν τις σάρκες από ένα
 πολιτικό σώμα παραδομένο στην σήψη εδώ και δεκαετίες! Προσπαθούν να δώσουν διέξοδο
 ψήφου στον αστό, με τους κατά παραγγελία νέο δημιουργηθέντες πολιτικούς σχηματισμούς,
 μήπως και βολέψουν την ύπαρξη τους! Αυτό που διαχρονικά πανικοβάλει το πολιτικό σύστημα είναι η γενικευμένη εκλογική απεργία του λαού και σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας αυτού του τόπου, ένα τέτοιο σενάριο μοιάζει πιθανό!!
 
Κάθε εμπορική αλυσίδα της αγοράς καταβάλει συντονισμένες προσπάθειες για να μην χάσει την πελατεία της. Αυτό ακριβώς επιδιώκει και το πολιτικό σύστημα, να διατηρήσει με κάθε κόστος ζωντανή την διαστροφική σχέση του ψηφοφόρου με την κάλπη! Πολλά από τα καταχρεωμένα κομματομάγαζα θα τα παίξουν όλα για όλα στις εκλογές του Απρίλη, κάνεις από δαύτους δεν 
έχει σκοπό να κατεβάσει τα ρολά, γι 'αυτό από κοινού χαράζουν πορεία επιβίωσης! Ελπίζοντας 
πως η διανοητική αντίληψη του λαού θα φανεί ακόμα μια φορά αντάξια των περιστάσεων!!
Έχουν επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ πολίτικων τεχνασμάτων, ξεπερνώντας κάθε σενάριο! Αρχικά χωριστήκαν σε μνημονιακούς και αντί μνημονιακούς...Αυτό αρκούσε, τουλάχιστον όσο το 
ΠΑΣΟΚ διατηρούσε ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία! Ακολούθησαν ύποπτες προτάσεις
για δημοψήφισμα, η παραίτηση του Γιωργάκη από την πρωθυπουργία και ένα δεύτερο
μνημόνιο υποθηκευμένης σκλαβιάς! 

Εκείνη την στιγμή, τ 'αφεντικά της Ευρώπης, βλέποντας το σκαρί του ΠΑΣΟΚ να μπάζει νερά
και την κοινωνική συνοχή να είναι μετέωρη, αποφάσισαν να βραχυκυκλώσουν την κοινή
 γνώμη εμπλέκοντας και την αστική δεξιά στο παιχνίδι! Αποδείχθηκε πως ήταν όλοι πρόθυμοι
 στο να υπακούσουν στο κάλεσμα, συνυπολογίζοντας πως η θα τα καταφέρουν, η θα αφανιστούν! Έτσι λοιπόν υπόγραψε το δεύτερο μνημόνιο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με το ΛΑΟΣ. σε ρόλο πασπαρτού! Στο μεσοδιάστημα ανέδειξαν τον Κουβέλη για να περισυλλέξει με την Δημοκρατική Αριστερά
 τους απογοητευμένους, αριστερόφρονες πασοκτζίδες, ενώ και η Ντόρα καλείται πλέον να παίξει
 τον ίδιο ρόλο στην αντιπέρα όχθη της δεξιάς!

Το δεύτερο μνημόνιο υπογράφτηκε και τα πολιτικά μαγειρέματα συνεχιστήκαν σε ακόμα πιο 
εντόνους ρυθμούς! Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει λαβωμένο και οι Ευρωπαίοι Εταίροι θέλοντας και μη αρχίζουν να επενδύουν στον Αντώνη της Ν.Δ. ! Όμως η υπογραφή του δεύτερου μνημονίου προκαλεί τριγμούς και στην Ν.Δ. με αποτέλεσμα ο ΛΑ.Ο.Σ. να την επιδοτήσει με δυο από τα υποτιθέμενα πρωτοκλασάτα στελέχη του και κατόπιν να πορευτεί με τελείως αντί μνημονιακές διαθέσεις!
Οι εκλογές ορίστηκαν και κοντοζυγώνουν μα οι αριθμοί δεν δικαιώνουν τους σχεδιασμούς
 των εξουσιαστών! Ο λαός δείχνει έμπρακτα όπου μπορεί και όπου του δίνεται η ευκαιρία την
 πλήρη αποστροφή του προς τους απατεώνες του πολιτικού συστήματος! Με άρνηση πληρωμών, γιαουρτώματα, καταλήψεις και αυτοοργανωμένο δίκτυο διάθεσης τροφίμων! Όμως και οι εξουσιαστές δεν το βαζουν κάτω! 

Μια από τις πλέον καθιερωμένες τακτικές του σύγχρονου marketing είναι η δημιουργία μυστικών, θυγατρικών εταιριών! Όταν θέλει μια πολυεθνική βιομηχανία οικοσκευών να κατακτήσει
ένα σεβαστό κομμάτι της αγοράς, πλασάρει το κεντρικό της προϊόν και παράπλευρα δραστηριοποιεί άλλες τρεις εταιρίες με παρεμφερή προϊόντα που φαινομενικά ανταγωνίζονται την μητέρα εταιρία...άλλα ουσιαστικά τα έσοδα τους καταλήγουν σ 'αυτήν! Έτσι και τα κομματομάγαζα,
όσο ο ψηφοφόρος δυσανασχετεί, τόσο το πολίτικο σύστημα θα γεννά νέα κόμματα με την μορφή δορυφόρων! Σου λέει δεν μπορεί, κάπου θα καταφέρουμε να τους εγκλωβίσουμε ιδεολογικά! 
Οι σύγχρονοι νεοταξίτες εξουσιαστές, κατατάσσουν την πολίτικη συνείδηση στην κατηγορία πατατάκια...αν δεν ειναι Lays θα ειναι Tsakiris, η Chipita, η Pringles...αρκεί να συνεχίσεις να θέλεις πατατάκια, αυτό είναι το ζητούμενο τους! Μετά, όλο και με κάποια αγαπημένη γεύση θα σε βολέψουν, αρκεί να τους κάνεις την χάρη και να φτάσεις μπροστά στην κάλπη!
Στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές κανένας υπολογισμός δεν περισσεύει για το σύστημα! 
Μόλις διαπίστωσαν πως η Ντόρα με την Δημοκρατική Συμμαχία της δεν πολύ πείθει, δημιούργησαν τον Καμμένο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το μπλοκ της αστικής δεξιάς δείχνει
να επαναλειτουργεί! Όμως παρατηρήθηκαν κάποιες απώλειες στους βασιλοχουντικούς
 λόγω της σταθεροποίησης του ΛΑ.Ο.Σ κοντά στο ρηχό 4% και αυτό προκάλεσε μια κάποια
 σχετική ανησυχία. Όμως όλα ρυθμίστηκαν με την εθνικοσοσιαλιστική Χρυσή Αύγη
 που συγκεντρώνει ποσοστά κοινοβουλευτικής παρουσίας!

Εντωμεταξύ προέκυψε αρκετά διογκωμένο το ποσοστό του Κουβέλη και παρόλο την 
γενική ικανοποίηση που σκόρπισε το γεγονός στο εξουσιαστικό πολυκατάστημα, αποφασίστηκε
 πως και ο μουστάκιας πρέπει κάπως να προσγειωθεί στα δεδομένα του, οπότε πλασάρανε την Λούκα Κατσέλη και την Κοινωνική Συμφωνία για να μοιραστεί σε μικρότερα κομμάτια, άρα ακίνδυνα, η συνεχόμενη διαρροή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ! Η συμπαθέστατη Ανταρσύα συνθλίβεται γιατί και ο Σύριζα έχει και αυτός τις ανάγκες του, ενώ η Αλέκα συνεχίζει την αποστολή της στην παθητική, φολκλόρ απολίθωση του ΚΚΕ!
Για παν ενδεχόμενο το πολίτικο σύστημα διατηρεί και ένα πάγκο με αρκετά αναπληρωματικά, κομματικά λογότυπα...Οικολόγοι, Άρμα Πολιτών, Δράση και πάει λέγοντας! Ανάλογα με την προεκλογική πορεία θα αποφασιστεί η τυχόν χρησιμοποίηση τους! Οι επαγγελματίες κηφήνες έχουν εξαντλήσει κάθε οργανωτικό περιθώριο, ώστε να πείσουν την μάζα των ψηφοφόρων, να προσέλθει άλλη μια φορά μπροστά από την κάλπη της ντροπής! Στο κουτί που αποδείχθηκε πως είναι το φέρετρο που θα μεταφέρει την προοπτική των επομένων γενεών!

Διαχρονικά η τακτική του πολιτικού συστήματος παραμένει η ίδια, μόνο που τα κοινωνικά
δεδομένα δεν ευνοούν πλέον την παραδοσιακή λαμογιά της εξουσίας και αυτό τους έχει
εξοργίσει αφάνταστα! Αυτό όμως που όπως φάνηκε δεν είχαν υπολογίσει σωστά και τώρα
 δεν γνωρίζουν και πως ακριβώς να το αντιμετωπίσουν, είναι η αγωνιστική ετοιμότητα που 
επέδειξαν οι αληθινά ακραίες πολιτικές δυνάμεις του τόπου! Σε αυτή την αδιαμφισβήτητα σκοτεινή στιγμή που βιώνουμε, οι μόνοι ρομαντικοί, που παλεύουν συνειδητά και με τόλμη ενάντια στην σκλαβιά που προσπαθούν να μας επιβάλλουν, είναι οι ακραίοι αμετάπειστοι ιδεολόγοι..και αυτό δεν περνά απαρατήρητο! Ο Μπένι τους σκιαγράφησε στις τελευταίες ομιλίες του, τονίζοντας με θράσος πως είναι η  ρίζα του κακού...Εστώ κι αν αυτό ήταν προβλεπόμενο, από την μεριά της υποτιθέμενης διανόησης, κάνεις δεν περίμενε τόσο χυδαία και απροκάλυπτη επίθεση!

Δυστυχώς η σύγχρονη διανόηση της χώρας μας, συνχνωτίστηκε τόσο στενά με το μεταπολιτευτικό κατεστημένο που έχει καταντήσει τουλάχιστον άγονη! Ένα καλοκουρδισμένο, ακαδημαϊκό φερέφωνο της εξουσίας! Σας παραθέτω απόσπασμα από ένα άρθρο που εντόπισα σε μηνιαία λογοτεχνική επιθεώρηση και θα καταλάβετε γιατί έχουμε κάθε λόγο να χαμογελάμε!!

-- Η κρίση έχει διαταράξει τα κοινωνικά δεδομένα! Σε αυτό το ανθυγιεινό περιβάλλον
 ο ανήμπορος πολίτης βομβαρδίζεται μεσώ διαδικτύου και όχι μόνο, με ψευδό ιδεολογίες
 και δήθεν ερμηνείες για την κρίση, αλλά και με ξεκάθαρες παροτρύνσεις για να 
προσχωρήσει σε κινήματα σαφέστατα ολοκληρωτικού και ακραίου προσανατολισμού!--
Τι; Νομίζατε αδέρφια πως αυτό ήταν όλο; Εδώ λέμε ο ανθρωπάκος είχε έμπνευση,
 διαβάστε προσεχτικά την ξεκαρδιστική συνέχεια... 
-- Οι ακραίες πολίτικες εκφράσεις στην δεξιά και την αριστερά κερδίζουν έδαφος,
ενώ νομιμοποιείται πλέον η συνάντηση αριστερού και δεξιού εθνικολαϊκισμού! 
Κερδίζουν έδαφος οι νοσταλγοί του Στάλιν, που μεταμορφώνονται σε ριζοσπάστες εθνοκομμουνιστές! Κερδίζουν έδαφος οι πυρομανείς και οι θαυμαστές του Τσάβες η
 των ταγμάτων της τέως KGB! Κερδίζουν έδαφος οι αυτόνομοι skinheads, οι χούλιγκαν
 των γηπέδων και οι κάθε λογής απροσάρμοστοι..!--

Σαν συγγραφέας ειλικρινά λυπήθηκα όταν εντόπισα το παραπάνω άρθρο και μάλιστα μέσα στις σελίδες μιας λογοτεχνικής επιθεώρησης..Τελικά ο ξεπεσμός της ελληνικής διανόησης είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός! Αλλά σαν αγωνιστής και επαναστάτης, έχω κάθε λόγο να χαμογελώ!
Αδέρφια, είμαστε τόσο απορροφημένοι στη δράση των αγώνων μας που κάτι φορές ξεχνάμε το μετρήσιμο αποτέλεσμα που έχουμε ήδη προκαλέσει!! Τα αυτόνομα άκρα αποδεικνύουν την αγνότητα που πάντα τα χαρακτήριζε...μοιάζουμε οι μόνοι αλώβητοι από την καπιταλιστική διάβρωση των προηγουμένων ετών! Εκπέμπουμε φως και μέσα στην καταχνιά του νεοταξικού σήμερα, συνεχίζουμε να χαράζουμε πορεία, κρατώντας ψηλά την σημαια του αληθινού!
Αγαπητοί εξουσιαστές, αδίκως μας προσάπτεται τα χειρότερα, αλλά σας ευχαριστούμε που έστω και πανικοβλημένοι σπάτε την σιωπή σας! Ναι υπάρχουμε! Είμαστε οι μόνιμοι κάτοικοι των άκρων και σε αντίθεση με εσάς έχουμε πίστη, όραμα και ψυχή! Δυστυχώς για εσάς διαθέτουμε και επαναστατικά, ελκυστικότατα κινήματα...αυτοοργανωμένα,που δεν καταφέρατε ποτέ να μολύνεται με χρηματοδοτήσεις και κυπατζήδες! Δυστυχώς για εσάς υπάρχει το διαδίκτυο και καθημερινά, χάρη στην ψυχολογική ασφάλεια που προκαλεί η απόσταση και η ανωνυμία, χιλιάδες απλοί αστοί, ανακαλύπτουν αιτίες για να επικοινωνήσουν μ 'έναν ακραίο, με κάποιον περίεργο που μοιάζει περιθωριακός και τους προξένησε την περιέργεια!

Κάποτε φανταζόμουν, πως όταν κονταροχτυπηθούμε με το σύστημα θα έχουμε να κάνουμε με κάποιο σχεδον ανίκητο θεριό! Βρε σεις, εμείς απλά προθέρμανση κάνουμε ακόμα και σας έπιασε τρεμούλα; Ή νομίζετε πως αν βάλετε τους μέτριους γραφιάδες σας να ασκούν διανοουμενίστικη τρομοκρατία θα κερδίσετε κάτι! Σας πληροφορώ πως μέρα με την μέρα οι αστοί ξυπνάνε και μάλιστα με άγριες διαθέσεις! Ότι μας προσεγγίζουν και αναπτύσσουν τριβή με το είναι και την σκέψη μας, καλά κάνει και σας ανησυχεί, μα δεν θα καταφέρεται να το αποτρέψετε!

Ο λαός έχει ανάγκη άμεσης συντροφικής αλληλεγγύης και δίπλα μας την εισπράττει
χωρίς ψηφοθηρικές ανταλλαγές! Τους κοπαδοποιήσατε, τους διαβρώσατε, τους εξαπατήσατε, 
τους ευτελίσατε κάθε προοπτική και τώρα ζητάτε τα ρέστα από τα ανυπότακτα άκρα που προσελκύουν νέο αφυπνισμένους αστούς;; Φαταούλες της εξουσίας σας προειδοποιώ, την 
Κυριακή του Πάσχα σαβουρώστε όσο κρέας χωράνε τα αχόρταγα στομάχια σας, γιατί θα ζήσουμε
 ένα καλοκαίρι με πολύ τρέξιμο, πάρτε δυνάμεις!!

Αδέρφια συνεχίζουμε, καθώς διαπιστώνεται έχουμε τους λόγους μας να χαμογελάμε!! Παραμένουμε αμετάπειστοι, ειλικρινείς και αυθεντικοί αγωνιστές!! Είμαστε το τίποτα με αρχηγό τον κανένα! Είμαστε οι μόνιμοι κάτοικοι των άκρων..Το οξυγόνο στα μέρη μας, ονομάζεται ελευθερία!!!

-Λιάκος Μπουρνόβας-


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* 


 Δεν έχεις το θάρρος να χάσεις τον εαυτό σου και να εξολοθρευτείς:
γι’ αυτό ποτέ δεν θα γίνεις κάτι καινούριο. Αυτό που για εμάς σήμερα είναι φτερό,
χρώμα, φόρεμα και δύναμη, αύριο δεν θα είναι παρά στάχτη.."Δεν έχεις το θάρρος
να καείς και να γίνεις στάχτη: γι’ αυτό ποτέ δεν θα
ανανεωθείς και ποτέ δεν θα ξαναγίνεις νέος"!

-Φ.Νίτσε-



*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* 


..το γυμνασμένο μάτι του τραμπούκου
να διέκρινε άραγε των ροδόδενδρων την αρμονία;
όχι, όχι... μιαν απέραντη ηθικολογία,
δεν θα βοηθήσει να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο....

..να ελπίζεις, να ελπίζεις πάντα, πως ανάμεσα εις τους ανθρώπους
-που τους ρημάζει η τρομερή "ευκολία"-
θα συναντήσεις απαλές ψυχές με τρόπους
που τους διέπει καλοσύνη, πόθος ευγένειας, ηρεμία..

ίσως όχι πολλές...ίσως να 'σ' άτυχος: καμία..
τότε εσύ προσπάθησε να γενής καλύτερος
εις τρόπον ώστε να έρθει κάποια σχετική ισορροπία..

άσε τους γύρωθέ σου να βουρλίζονται πως κάνουν κάτι!
συ σκέψου- τώρα πια- με τι γλυκειά γαλήνη,
προσμένεις να'ρθ' η ώρα να ξαπλώσεις,
στο παρήγορο του θανάτου κρεβάτι..

-Νίκος Εγγονόπουλος-



 *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Χορός στο μάτι του θανάτου,
η ζωή οδεύει στην γραμμή
βλάστημου οδυρμού...
Ήχοι κυμβάλων
αναδύουν ...
χιλιάδες ακίνητες μορφές,
περιστρεφόμενων ειδώλων
της αυταπάτης
σε ανείδωτα όνειρα...
κανακεύουν με ευγλωττία
προδομένα συναισθήματα
στην κοσμική μαγεία της σιωπής
ανταμείβουν την ήττα μου...
προσκαλώντας με
σε μυστικές επικλήσεις
να επαναλαμβάνω
τους αόρατους κύκλους μου
σε ευθεία χωρίς τέλος
στην πόλη αυτή...
που η μελαγχολία της
μαχαίρωσε και τους θεούς..

-Δημήτρης Παπασταμάτης-



*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


"Και μην ξεχάσεις,
ανάμεσα στη Γη και στον Ουρανό
σε αιμομίχτες,
πορνομύστες,
λακέδες,
φαύλους,
η μόνη πιστή ερωμένη είναι η οργή,
όταν σπαράζει.

 -Vennis Mak-


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Ω Σκέψη μου, ανυψώνεσαι, πλανιέσαι φτερωτή
και, σαν καλός κολυμβητής μες στο νερό ως λιγώνεις,
με μια αναγάλλια τ’ ουρανού τα τρίσβαθα αυλακώνεις
και με πρωτόφαντη κι αντρίκεια ηδονή.

Πέτα από τα μιάσματα της νέκρας μακρυά
πήγαινε να καθαριστείς στον πιο ψηλό αέρα
και πιές σαν καθαρό πιοτό και θεϊκό εκεί πέρα
την φλόγα που λαμπρόφωτη τ’ άπειρο πλημμυρά!!!

Πέρα απ’ την πλήξη την στυγνή, την θλίψη την τρανή,
που βάρος φέρνουνε φρικτό στην σκοτεινή μας ζήση,
καλότυχος όποιος μπορεί να φτερουγίσει
και στην γαλήνια έκταση να πάει, την φωτεινή.

Όποιος με σκέψεις που’ χουνε φτερά κορυδαλλών,
προς τα ουράνια λεύτερα κάθε πρωί πετάει,
πάνω από τη ζωή τραβά κι αδιάκοπα γρικάει
το μίλημα των άφωνων κόσμων και των ανθών!

-Σαρλ Μπωντλαίρ-




*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Πίσω από τα μεγάλα μάτια, τα καμπύλα χείλια, τους βοστρύχους

Ανάγλυφα στο μαλαματένιο σκέπασμα της ύπαρξής μας

Ένα σημείο σκοτεινό που ταξιδεύει σαν το ψάρι

Μέσα στην αυγινή γαλήνη του πελάγου και το βλέπεις:

Ένα κενό παντού μαζί μας…

ή μήπως όχι δεν απομένει τίποτε παρά μόνο το βάρος

η νοσταλγία του βάρους μιας ύπαρξης ζωντανής

εκεί που μένουμε τώρα ανυπόστατοι λυγίζοντας

σαν τα κλωνάρια της φρικτής ιτιάς τα σωριασμένα μέσα στη

διάρκεια της απελπισίας

ενώ το ρέμα κίτρινο κατεβάζει αργά τα βούρλα ξεριζωμένα

μες στο βούρκο

εικόνα μορφής που μαρμάρωσε με την απόφαση μιας πίκρας παντοτινής.

Ο ποιητής ένα κενό.


-Γιώργος Σεφέρης-




*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*





Με θέα στο ανάθεμα
ξεπλένω τα υπολείμματα της νύχτας.

Σκηνή εξόδου.

Προσποιήθηκα οργασμό
προσποιήθηκες έρωτα.

Υπόγεια σύγκρουση ο χρόνος
κυλά μαζί με τα νεκρά κύτταρα
του σώματος.
Μήνες παλέψαμε
με την ατιμωρησία των στιγμών
με την ιδέα της αφής
να στοιχειώνει
το περίγραμμα της ελιάς σου
το περίγραμμα της γάμπας μου
το περίγραμμα της ζωής μας.

Μία περιφορά σαρκίου
μολυσμένου από εξάρτηση
η επιθυμία μου
και την αρνήθηκες (σαν αμαρτία).
Μία λιτάνευση κραυγής
στο νύχτωμα
ο φόβος σου
και τον προσκύνησα (σαν αμαρτία).

Σκηνή εξόδου.

Το πιο μεγάλο ψέμα
το είπες στον εαυτό σου.


-Μαρία Τσιράκου-




*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*





Δεν υπάρχουν σχόλια :