Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Διαβάζοντας στο Μαύρο Σαλόνι -20-



Κάποια από τα κείμενα, τα ποιήματα και τις παροτρύνσεις που ακούστηκαν στην
εκπομπή "Το Μαύρο Σαλόνι", την Πέμπτη 15/12/2011 στον rockxs.com



 Θέλω να γίνω μάνατζερ των τρελών, των αμέτρητων παραγνωρισμένων ιδιοφυϊών, των ανισόρροπων που δεν έχουν πρόσβαση στα πνευματιστικά και μπολσεβίκικα κέντρα.  Αν τους ξεγελάσεις για τα καλά, αν τους ενθαρρύνεις αρκετά, είναι ικανοί για πράξεις που θα σας έκαναν να ανατριχιάσετε. Γραμματιζούμενοι της μπάρας, εφευρέτες της γειτονιάς, προφήτες της ενορίας, πολιτικοί του καφενείου, φιλόσοφοι των κέντρων διασκέδασης: αυτοί θα αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη της οργάνωσής μας.

Ρομπέρτο Αρλτ – Οι 7 τρελοί


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Παραδόξως φίλοι μου, συνεχίζουν οι πολιτικάντηδες να σουλατσάρουν χωρίς ντροπή στα τηλεοπτικά πάνελ, προσπαθώντας με την ψευτιά τους να μπαλώσουν τα ξηλωμένα αλλά ευτυχώς η αλήθεια δεν κρύβεται! Σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχειά 28.000 συνάνθρωποι μας τρέφονται καθημερινά από 3.450 συσσίτια σε ολόκληρη την χώρα!! Αυτό και μόνο το γεγονός αρκεί για να μας γειώσει με την φρικιαστική πραγματικότητα...!!


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Είμαι πολύ ευτυχισμένος φίλοι μου διότι δημοσιοποιήθηκαν οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για το δημόσιο χρέος με το κούρεμα του PSI+!! Διότι μπορεί για το 2011 το δημόσιο χρέος της χώρας να αγγίζει το 161% του ΑΕΠ αλλά το 2030 θα είναι μόλις στο 96%!! Εγώ έως τότε προφανώς θα έχω ψοφήσει αλλά οι επιζήσαντες Έλληνες θα μοιάζουν πολύ τυχεροί στο μέλλον!! Άλλωστε το αποδεικνύουν και οι αριθμοί!!!


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Η κρίση των χρεών δεν είναι δική μας, δεν είναι μόνο των πτωχών νοτίων. Ούτε της Ευρωζωνης! Δεν είναι των πλουσίων, των φτωχών χωρών η των αναπτυγμενων! Είναι καθολική, όλης της Ανθρωπότητας! Είναι η τάση, η μόδα που κυριάρχησε παντού, του μοντέλου του Κράτους-Πρόνοια με παροχές υπέρτερες από όσα μπορεί να σηκώσει μια χωρά. Και γι 'αυτό, δανείστηκαν όλοι! Όταν έχουν φθάσει οι 184 χώρες του πλανήτη να πλησιάζουν το 2015 τα 100 τις δολάρια, δεν είναι κρίση που μπορεί να αντιμετωπισθεί τοπικά. Νέο Bretton Woods χρειάζεται!!! 

Διονύσης Αναστασίου


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Θαυμάστε τον! Είναι ο τυπικός εκπρόσωπος του πετυχημένου σοσιαλιστή της Μεταπολίτευσης.. λεβέντης,προγάστωρ, αυτάρεσκος - οπωσδήποτε, θα έχει και Μercedes...
Σχόλιο του αρθρογράφου Στέφανου Κασιμάτη κάτω από φωτογραφία του Χρήστου Παπουτσή.
Εύγε Στέφανε!!!

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


 Εμείς είμαστε τα ανθρωπάκια: οι εξολοθρευτές των πάντων, οι διώκτες του πλησίον μας, τα μόνα ζώα που εφευρίσκουν τις μηχανές που επινοούν, τα μόνα που δηλητηριάζουν το νερό που πίνουν και τη γη που τα θρέφει, τα μόνα που βασανίζουν αλλά και τα μόνα που δημιουργούν λέξεις, για να μη χαθεί η πραγματικότητα και η μνήμη της, γράφει ο συγγραφέας.

Eduardo Galeano


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


 Ιδιοκτησία και Επανάσταση

«Δεν υπάρχει κανένας θεός εκτός από την Ανθρωπότητα. Το περιεχόμενο της θεολογίας είναι ασήμαντο. Δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση εκτός από την Ελευθερία. Το περιεχόμενο της πολιτικής δεν έχει καμιά αξία. Κυριολεκτώντας, η καλύτερη μορφή κυβέρνησης, όπως και η πιο τέλεια θρησκεία είναι μια αντιφατική ιδέα. Το πρόβλημα είναι να ανακαλύψουμε πως μπορούμε να αποκτήσουμε όχι την καλύτερη κυβέρνηση αλλά την καλύτερη ελευθερία...» 

Πιερ-Ζοζέφ Προυντόν


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


 Ένας παγκόσμιος χάρτης που δεν περιλαμβάνει την Ουτοπία δεν αξίζει
ούτε ματιά, καθώς παραλείπει
τη μόνη χώρα όπου η Ανθρωπότητα
αποβιβάζεται πάντα.

Oscar Wilde


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
  

Κάθε π’ ανοίγουμε τα στόματά μας, πετάγονται από μέσα οι άνεμοι. ζέφυρος για να σε αρπάξει στο φιλί, βορέας στα ψύχη να σε κλέψει, αργέστης τόσο γρήγορος στα απάνεμα της αγκαλιάς και ο νοτιάς στο πυρωμένο στέρνο. έτσι ποιούνται κι άνθρωποι: με στόματα στη σκέψη.


Γιώργος Kαλλέργης


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


 Ακροφοβία

Οι κύκλοι κάποιες φορές κλείνουν αρμονικά,
ξέρεις από πριν που τελειώνουν,

άλλες φορές κλείνουν βίαια,
σταματώντας την πορεία σου σε μια άκρη με κάγκελα ή χωρίς.

ναι είσαι μετέωρος,
αλλά δεν χρειάζεται να πέσεις.

απλά πήδα!


Κωστής Λιερός


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


 Το κορίτσι λουλούδι

Βουβά
όπως γαβγίζουν τα ρήματα
της σάρκας -
απάνω στο τραπέζι
η σχεδία των χειλιών
σε σύνοψη πηλού

τίποτα μονιμότερο
των κρότων

ύστερα το κορίτσι λουλούδι
έκοψε το κεφάλι της
το άφησε στο τασάκι
να σιγοκαίει
φουσκώνοντας όλους τους αφρούς
των ματιών

και τα σκυλιά
με μίτους ουρές
της κόλασης
μελάνι φέρνουν
μελάνι κουβαλούν
στο μεταλλείο
της καρδιάς της

Διονύσης Μαρίνος


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


 ΑΝΟΗΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Μαμά.
Θέλω να γίνω ασήμι.
Γιέ μου.
Θα κρυώνεις πολύ.

Μαμά.
Θέλω να γίνω νερό.
Γιέ μου.
Θα κρυώνεις πολύ.

Μαμά.
Κέντησε με στο μαξιλάρι σου.
-Αυτό είναι υπέροχο!
-Τώρα αμέσως!

Federico Garcia Lorca


 *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Πράξτε Άγριο Σεξ και Επαναστατικές Δράσεις!!!


 *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*






Δεν υπάρχουν σχόλια :