Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Διαβάζοντας στο Μαύρο Σαλόνι -19-

Δεν μασάμε ρε κουφάλες!!!

Κάποια από τα κείμενα, τα ποιήματα και τις παροτρύνσεις που ακούστηκαν στην
εκπομπή "Το Μαύρο Σαλόνι", την Πέμπτη 8/12/2011 στον rockxs.com


ΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ. Αξιοπρέπεια μονάχα. Ο κανένας είμαστε. Μόνοι είμαστε. Μόνοι με την αξιοπρέπεια και την οργή μας. Οργή και αξιοπρέπεια είναι οι γέφυρες μας , οργή και αξιοπρέπεια είναι τα λόγια μας . Ας ακούσουμε ο ένας τον άλλον λοιπόν.  Ας γνωριστούμε τότε.  Να θεριέψει η οργή μας κι ελπίδα να γίνει.  Ρίζα να γίνει ξανά η αξιοπρέπεια και νέο κόσμο να γεννήσει . Είδαμε κι ακούσαμε . Μικρή είναι η φωνή μας για να γίνει ηχώ αυτός ο λόγος μικρή κι η ματιά μας για τόση και τόσο αξιοπρεπή οργή . Να ιδωθούμε , να κοιταχτούμε , να ακουστούμε : Αυτό μας λείπει . Αλλιώτικοι είμαστε , αλλιώτικες . Το άλλο είμαστε . Αν αυτός ο κόσμος δεν έχει τόπο για μας , τότε άλλο κόσμο να φτιάξουμε.
 
 Marcos - Ζαπατίστας 

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Το Μαύρο Σαλόνι της περασμένης Πέμπτης αφιερώθηκε στον αδικοχαμένο Αλέξη και σε όλη την επαναστατημένη μαρίδα που αναστάτωσε όσο μπορούσε την νεκροί αυτή πόλη την Τρίτη το βράδυ! Ευχαριστήσαμε ολόψυχα και τον σπόνσορα των επεισοδίων Ζάρα, διότι άφησε τους νεαρούς συντρόφους μας με ηρεμία να απαλλοτριώσουν ότι ρουχαλάκια είχαν ανάγκη!! Καλοφόρετα να είναι σύντροφοι!!!

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Αδέρφια την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα έχει αυξηθεί η κατανάλωση των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων κατά 35% και των αντιψυχωσικών κατά 18,6%!! Ενώ οι καθορισμένες ημερήσιες δόσεις έχουν εκτιναχθεί στο 54,69 ανά 1000 κατοίκους!! Ο δε ετήσιος τζίρος από τις πωλήσεις ψυχοφαρμάκων για το 2011 ήταν 215,3 εκατομμύρια ευρώ! Φρικιαστικά στοιχεία! Τελικά ο Έλληνας αστός προτιμά να ζαβλακωθεί παρά να επαναστατήσει!!!

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Έγραψε... Το κουφάρι μου το κληροδοτώ στους Μπρέζνιεφ, Κολιγιάννη, Φλωράκη και σία, χαλάλι τους!! Υπογράφει ο Νίκος Ζαχαριάδης!! Μ 'αυτό το υστερόγραφο στο γράμμα της αυτοκτονίας του, ο άλλοτε ιστορικός ηγέτης του ΚΚΕ, την πρώτη Αυγούστου 1973, αποφασίζει να δώσει τέλος στην ζωή του στο Σουργκούτ της Σιβηρίας όπου ζούσε εκτοπισμένος από τις σοβιετικές αρχές και το αγαπημένο του κόμμα!! Το τραγικό τέλος, ενός ακόμα προδομένου συντρόφου!!! 

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Η χώρα μας βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις στον δείκτη της "Διεθνούς Διαφάνειας" και σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της οργάνωσης η Ελλάδα μοιράζεται την ογδοηκοστή θέση του δείκτη μαζί με την Κολομβία, το Μαρόκο, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ταϊλάνδη και το Περού!! Αυτά είναι νέα όπως αντιλαμβάνεστε φίλοι μου, το ελληνικό έθνος ζει μεγαλειώδεις στιγμές!!!

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

 Ένιωθα βαθιά πως το ανώτατο που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος δεν είναι η Γνώση μήτε η Αρετή, μήτε η Καλοσύνη μήτε η Νίκη, μα κάτι άλλο πιο αψηλό, πιο ηρωικό κι απελπισμένο: Το Δέος, ο ιερός τρόμος.

Νίκος Καζαντζάκης

 *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Για τους Έλληνες πολιτικούς που εναλλάσσονταν στην εξουσία, το κράτος ήταν ο άξονας μιας πελατειακής πολιτικής που στερέωνε την θέση τους. Εσύ με ψηφίζεις, εγώ βρίσκω μια θέση για τα μέλη της οικογένειας σου! Για τον Έλληνα πολίτη, το κράτος είναι μια απόμακρη οντότητα από την οποία πρέπει να φυλάγεται και την οποία μπορεί να πλησιάσει μόνο για να αντλήσει όφελος!

-Από άρθρο της Le Monde-
Σε λίγες γραμμές, όλη η σάπια αλήθεια της Ελλάδος!!!

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Ο υπουργός δικαιοσύνης ανέφερε πως κατά το τελευταίο εξάμηνο εκδόθηκαν 32 αποφάσεις του "Διεθνούς Δικαστηρίου Ατομικών Δικαιωμάτων" που καταδίκασαν την Ελλάδα για ισάριθμες άδικες αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης!! Το σουρεάλ της υπόθεσης είναι πως θεσπίστηκε πρόσφατα το μονομελές εφετείο;;!! Δηλαδή μετά τα όσα έχουμε υποστεί από το τριμελές, τώρα θα έχουμε και το μονομελές!! Εγώ φίλοι μου θέτω ένα απλό ερώτημα..ο μονομελής εφέτης από ποιον θα ελέγχεται για την κρίση του στις υποθέσεις που θα αναλαμβάνει;;; 
Άγνωστο!! Κοινωνία δικαίου και παπαριές!!!

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

 Ο Ατρόμητος

Όπου και αν βρίσκεσαι σκάβε βαθιά,
εκεί κάτω είναι η πηγή!!
Άσε τους σκοταδιστές να ωρύονται
''κάτω υπάρχει μονάχα η κόλαση''!!!

Φ.Νίτσε

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση φίλοι μου, μια κοινή συνέντευξη που έδωσαν τρεις ένοχοι μεγαλοεκδότες, η Αννούλα Πατάκη, η Ράνια Λούβρου και ο Θανασάκης ο Ψυχογιός!! Αυτοί λοιπόν που έθαψαν κυριολεκτικά την λογοτεχνία στην Ελλάδα, βγήκαν να μας πουν τον πόνο τους!! Διάβασα και έμαθα στο τεράστιο ολοσέλιδο άρθρο-συνέντευξη, όλα τα οικονομικά προβλήματα των επιχειρήσεων τους!! Ο δε Θανάσης κατέληξε πως όλα είναι προϊόντα, απλά τα βιβλία είναι πολιτιστικά προϊόντα!! Όπως καταλαβαίνεται το περιεχόμενο της κοινής συνέντευξης ήταν καθαρά χρηματοοικονομικό!! Για τους ταλαίπωρους συγγραφείς και τους επαίτες ποιητές ούτε μισή κουβέντα!! Το παράπονο μου όμως δεν είναι αυτό σύντροφοι!! Το παράπονο μου είναι ότι σπάμε κάθε φορά μόνο τον Ιανό, ενώ όπως διαπιστώνεται, υπάρχει σωρεία από εκδοτικές κουφάλες!!!

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

 Απογοητευμένοι οι νέοι στην Ελλάδα!! Συγκεκριμένη έρευνα, αναφέρει πως στην Ελλάδα, το
66% των νέων μεταξύ 18 και 36 ετών, δηλώνουν πρόθυμοι να εγκαταλείψουν την χώρα!! Όσο για τους παράγοντες που εμπνέουν εμπιστοσύνη, είναι κυρίως ο εαυτός τους σε ποσοστό 62,7%, ενώ τα πολιτικά κόμματα είναι στην τελευταία θέση με 0,6%!! Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν έχουν καν συγκεκριμένο σχέδιο για την ζωή τους!! Αυτά απάντησαν οι νέοι, δηλαδή το μέλλον αυτού του τόπου!! Καταλαβαίνεται τι θα επακολουθήσει φίλοι μου..δίκαιο Χάος!! Ζωή χωρίς προοπτική δεν αντέχεται!!!

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Την γεύτηκα λοιπόν όπως την ήθελα,
γυμνή την έσυρα στην επιθυμία...
Εγώ ο απόγονος των χειρότερων βαρβάρων
τώρα για ακόμα μια φορά την κομματιάζω
την εκποιώ, τώρα για πρώτη φορά την αγαπώ!!!

Β.Κουστούδας

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

  Χρώμα και ουσία

Παλάμη του δημιουργού είν' ο Ήλιος,
πλαγιάζοντας, ταυτόχρονα παραμένει ξύπνιος,
κι' εξισορροπεί την αλήθεια του σχήματος,
τους βυθούς με τα υπερύψηλα.
Εκεί, ανάμεσα στις δυο ποιότητες των αποστάσεων,
τανυέται η ζωή και το δάσος,
το γυμνό σώμα της γης και οι στέγες,
οι ορισμοί της φύσης και του ανθρώπου,
η νομοτέλεια των κάστρων και οι πτυχές των αιώνων..

Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης

 *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

 Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει,όμως εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα, έβλεπα τώρα πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω, πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες! Μιλάτε, δείχνετε πληγές, αλλόφρονες στους δρόμους! Τον πανικό που στραγγαλίζει την καρδιά σας σαν σημαία καρφώσατε σ' εξώστες, με σπουδή φορτώσατε το εμπόρευμα! Η πρόγνωση σας ασφαλής : θα πέσει η πόλις! Εκεί, προσεχτικά σε μια γωνιά μαζεύω με τάξη, φράζω με σύνεση το τελευταίο μου φυλάκιο! Κρεμώ κομμένα χέρια στους τοίχους, στολίζω με τα κομμένα κρανία τα παράθυρα, πλέκω με κομμένα μαλλιά το δίχτυ μου και περιμένω όρθιος και μόνος σαν και πρώτα περιμένω .

Μανώλης Αναγνωστάκης

  *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Μήνυμα προς τους επίδοξους χάκερς που προσπάθησαν να μας σαμποτάρουν την εκπομπή της Πέμπτης!! ΡΕ μέτριες κουφάλες του συστήματος μόνο δέκα λεπτά σαμποτάζ καταφέρατε να μας κάνετε;; Τόσο λίγο μετράτε;; Δεν πειράζει, την επόμενη φορά να μας ξανάρθετε.. Σας περιμένουμε!! Α ναι.. και σκατά στο τάφο σας.. Ανύπαρκτα αναλώσιμα πρακτοράκια!!!

  *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

ΠΑΤΡΙΔΑ, ΦΥΣΗ, ΑΝΑΡΧΙΑ
ΚΑΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Δεν υπάρχουν σχόλια :